'Marc Coucke omzeilt de regels, licentie Anderlecht serieus in gevaar'

'Marc Coucke omzeilt de regels, licentie Anderlecht serieus in gevaar'
Zaterdag 28 maart 2020 - 10:05   I   door Redactie

Hoewel RSC Anderlecht vorige week nog een positief advies kreeg van de Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB), is het toch nog niet zeker van zijn licentie. KV Oostende wil de licentie van paars-wit aanvallen.

"KV Oostende is het beu", schrijft Het Nieuwsblad"De club stevent af op een faillissement en voorzitter Frank Dierckens ziet daar één schuldige voor: Marc Coucke. De Anderlecht-voorzitter houdt de verkoop van KVO aan het Amerikaanse PMG tegen omdat hij nog te veel belangen heeft bij de kustclub. Belangenvermenging mag niet en dus dreigt KVO de licentie van Anderlecht juridisch aan te vechten."

"PMG is volgens Dierckens nochtans de enige manier om Oostende te redden van de ondergang. Marc Coucke moet KVO definitief loslaten. Doet hij dat niet, dan zal de kustclub de licentie van paars-wit aanvechten wegens belangenvermenging. De redenering is dat Coucke als Anderlecht-voorzitter te veel invloed heeft op zijn ex-club en te veel over het lot van Oostende beslist. Om een licentie te verkrijgen, mag je geen inspraak hebben bij twee clubs."

Boekje helemaal open

"Anderlecht kreeg vorige week een gunstig advies over zijn licentie voor volgend seizoen, ondanks 27 miljoen euro verlies vorig boekjaar en een link met 'makelaar' Wouter Vandenhaute als extern adviseur. De verwevenheid met KVO is er ook al langer, maar nu doet Dierckens het boekje wel helemaal open", gaat Het Nieuwsblad verder.

"KV Oostende hoopt alvast dat Marc Coucke plooit voor woensdag. Dan heeft het een videocall met de licentiecommissie en hoopt het om een positief advies te krijgen. Het geld is bijna op, maar er is hemel en aarde bewogen om alle spelerslonen tot en met maart te betalen. Ook alle bondschulden, alle RSZ en alle belastingen zijn vereffend. Als Coucke nu de zaak regelt met Pacific Media Group kan KV Oostende blijven bestaan als profclub en dan kan Coucke zich volledig op Anderlecht richten."

Poll: Vind jij dat de licentie van Anderlecht moet worden afgepakt omdat Coucke nog invloed uitoefent bij KV Oostende?

TAGS  I  KV Oostende  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024