Anderlecht in vieze papieren: “Er zijn voldoende bewijzen tegen Marc Coucke”

Anderlecht in vieze papieren: “Er zijn voldoende bewijzen tegen Marc Coucke”
Zondag 29 maart 2020 - 09:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht zit in vieze papieren. En dat komt door voorzitter Marc Coucke. Frank Dierckens, de preses van KV Oostende, stelt dat er voldoende bewijzen zijn dat Coucke nog steeds invloed uitoefent op KVO. Bijgevolg is de licentie van Anderlecht in gevaar.

De situatie van Oostende is duidelijk. Dierckens kan de club verkopen aan de Amerikaanse groep PMG, maar Coucke staat in de weg van een deal. Hij wil eerst iets meer dan 6 miljoen euro ontvangen van KVO voor de nieuwe tribune die hij in Versluys Arena liet neerzetten. Bovendien zou Coucke met zijn bedrijf Alychlo aansturen op een andere overnemer. Dierckens kan daar niet mee leven en ziet er duidelijke belangenvermenging van Coucke in.

"Ik beslis toch aan wie ik verkoop?"

"Ik hoor dat Alychlo een akkoord zou hebben met een andere investeerder", steekt Dierckens van wal in Het Nieuwsblad. "De miljardair van Crystal Palace wordt weer genoemd, want voor Alychlo zijn met hem wellicht betere zaken te regelen. Alleen zag ik die man nog nooit, laat staan dat ik al een bod kreeg."

"Maar ik zeg één ding: ik bezit honderd procent van de aandelen en ik beslis toch aan wie ik verkoop? Dat is aan de partij die het beste voor heeft met KVO. PMG mikt op jonge spelers uit België en de buurlanden, ze hebben een gezonde visie op jeugdwerking. Ze willen dat KVO de eigen identiteit behoudt."

Als Coucke zich niet schikt naar de wensen van KVO, dreigt de club verdere stappen te ondernemen tegen Coucke en Anderlecht. Zo zou Oostende de licentie van paars-wit willen aanvallen. Dierckens staat recht in zijn schoenen, zo maakt hij duidelijk: “Er zijn nu toch voldoende bewijzen dat Coucke als voorzitter van Anderlecht nog altijd een doorslaggevende invloed uitoefent op KV Oostende."

(Lees verder onder de foto)

"Het moet afgelopen zijn met spelletjes"

"Hij mengt zich nog voortdurend in ons huishouden en het lot van KVO hangt af van zijn handtekening. Hij moet de club nu loslaten. In het belang van KVO én van Anderlecht. Het moet afgelopen zijn met spelletjes. Er is een mooie deal die aanvaardbaar is voor alle partijen. Wij zijn klaar voor de licentie, de kapitaalsverhoging kan zo gebeuren, het contract met PMG is al weken getekend."

"Alleen ontbreekt nog de handtekening van Marc Coucke. Als die er komt, is KVO klaar voor zijn licentie op 1 april. Ik hoop dat Marc oprecht inziet dat dit een juiste keuze is. Zo blijft zijn weireldploegsje bestaan en kan hij ten volle focussen op Anderlecht", besluit Dierckens.

Poll: Vind jij dat dit belangenvermenging is van Marc Coucke?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Oostende  I  v24

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024