‘Antwerp legt serieuze bom onder Jupiler Pro League’

‘Antwerp legt serieuze bom onder Jupiler Pro League’
Woensdag 01 april 2020 - 14:30   I   door Redactie

Het seizoen in de Jupiler Pro League ligt stil en het is goed mogelijk dat het niet meer hervat gaat worden. Al dreigt dat natuurlijk problemen met zich mee te brengen.

Als de huidige tussenstand in de Belgische competitie wordt gebruikt als definitieve eindstand voor dit seizoen, zullen enkele clubs daar niet mee kunnen lachen. Volgens Het Nieuwsblad zal Antwerp bijvoorbeeld zeker niet akkoord gaan. The Great Old dreigt zo een bom onder de Jupiler Pro League te leggen.

 

"Inzet van de onderhandelingen wordt onder meer hoe de Europese tickets worden verdeeld. Volgens het huidige voorstel wordt gekeken naar de huidige stand van de reguliere compe­titie. Hierbij zou AA Gent het ticket voor de Cham­pions ­League-voorronde krijgen, Charleroi het ticket voor de groeps­fase van de Europa ­League, Antwerp starten in de derde voorronde van de Europa League en Standard in de tweede. Wie zeker niet akkoord gaat met die verdeling, is Antwerp", schrijft de krant.

Antwerp zal ticket van Charleroi claimen

"Antwerp staat niet alleen op twee punten van het Champions League-ticket van AA Gent, het staat ook in de bekerfinale en had dus een reële kans op (minstens) het rechtstreekse Europa League-ticket. Als de bekerfinale niet gespeeld wordt voor het einde van het seizoen, zal Antwerp het ­ticket van Charleroi claimen. Charleroi hoopt dat de UEFA aanbevelingen doet voor de verdeling van de ­Europese tickets. In het meest extreme geval beslist de UEFA om bepaalde voor­ronden te schrappen, waardoor er zelfs minder Europese tickets beschikbaar zouden zijn."

Poll: Vind jij dat Antwerp gelijk heeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024