‘Pro League neemt definitieve beslissing over verder verloop Belgische competitie’

‘Pro League neemt definitieve beslissing over verder verloop Belgische competitie’
Woensdag 01 april 2020 - 19:30   I   door Redactie

De Belgische competitie ligt momenteel stil omwille van het coronavirus. Wordt er nog gespeeld en wat gaat er dan eventueel gebeuren met de play-offs? Het is afwachten wat de Pro League beslist.

Een definitieve beslissing zal niet lang meer op zich laten wachten. Het Nieuwsblad meldt dat de Pro League wellicht volgende week de knoop gaat doorhakken.

"Sommige waarnemers beweren dat een gewone meerderheid volstaat om de competitie stil te leggen. Anderen houden vol dat tachtig procent nood­zakelijk is. Op dit moment zitten de voorstanders van het stopzetten van de competitie aan zestig procent van de stemmen", benadrukt de krant.

Meervoudig stemrecht

"Dat komt omdat er in de Pro League meervoudig stemrecht geldt. De clubs van de G5 (Club Brugge, AA Gent, Anderlecht, RC Genk en ­Standard) hebben elk drie stemmen, de clubs van de K11 elk twee en de clubs uit 1B elk één. Er zal de komende dagen dus nog flink onderhandeld worden om ploegen tot het andere kamp te bewegen", besluit HNB.

Poll: Vind jij dat de competitie nog moet worden verdergezet?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024