Anderlecht legt zich niet neer bij titel Club Brugge en zet tegenaanval in

Anderlecht legt zich niet neer bij titel Club Brugge en zet tegenaanval in
Vrijdag 03 april 2020 - 07:30   I   door Redactie

De raad van bestuur van de Pro League adviseerde donderdag om het seizoen in de hoogste klasse per direct stop te zetten. Club Brugge is bijgevolg kampioen en Anderlecht haalt wederom geen Europees voetbal.

Iets wat hard aankomt bij paars-wit. RSCA-voorzitter Marc Coucke wilde het seizoen absoluut verderzetten en zelfs nog play-offs spelen. Op die manier wilde hij met zijn club alsnog een Europees ticket in de wacht te slepen. Daar komt nu niets van in huis.

Na de nieuwe landstitel voor Club Brugge kwam Anderlecht overigens met een verrassende reactie. Officieel willen de Brusselaars niet reageren voor de officiële bekrachtiging op 15 april, zo meldt Het Nieuwsblad.

"Hoe moet dit verder?"

Anderlecht kijkt naar de UEFA, die eerder deze week nog adviseerde om het huidige seizoen verder te zetten. “Het was de bedoeling de competities te harmoniseren en minstens tot 30 juni verder te voetballen”, klinkt het officieus in de krant. “Hoe moet het met transfers, aflopende contracten als de competities niet op elkaar zijn afgestemd?”

Het ziet er zo dus naar uit dat Anderlecht zich nog niet heeft neergelegd bij een stopzetting van het seizoen en een nieuwe landstitel voor Club Brugge. Dat het zelf geen Europees ticket pakt, steekt uiteraard ook. Met deze officieuze reactie zet het alvast de tegenaanval in.

Poll: Begrijp jij de reactie van Anderlecht?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024