Verheyen heeft voorstel voor hervorming in Jupiler Pro League: "Doe het zo"

Verheyen heeft voorstel voor hervorming in Jupiler Pro League:
Zondag 05 april 2020 - 22:00   I   door Redactie

Als de Algemene Vergadering het advies van de raad van bestuur van de Pro League bekrachtigd, is het seizoen in de Belgische competitie definitief ten einde. Nu is het al de vraag hoe onze competitie er volgend seizoen gaat uitzien.

Als het van analist Gert Verheyen afhangt, is het vrij simpel: "Om zoveel mogelijk juridische zaken te vermijden, is het gemakkelijk om volgend jaar met 18 clubs te spelen in eerste klasse. Dus met Waasland-Beveren, OH Leuven en Beerschot. Dan zullen minder clubs juridische stappen zetten om toch nog hun gelijk te halen", aldus Verheyen in het Radio 1-programma De Ochtend.

"Ik redeneer gewoon: als je Beveren laat zakken, dan moet er toch iemand kampioen zijn in 1B? Maar die terugmatch in de finale wordt misschien of wellicht niet meer gespeeld. Dan wordt het een loterij. En dan zullen er veel meer clubs ontevreden zijn", denkt Verheyen.

"Volgend seizoen dan maar zonder play-offs"

De analist opteert ook voor een seizoen zonder play-offs. "Met 18 clubs volgend seizoen, dan zullen minder teams ontevreden zijn of zullen er minder teams zich benadeeld voelen dan wanneer je toch nog een competitie met 16 clubs zoals nu probeert te vormen. Wat dan met de play-offs? Volgend seizoen dan maar zonder play-offs."

Poll: Vind jij dit een goed idee?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024