Club en RSCA overhoop: "Coucke en Mannaert hebben van alles naar elkaar geroepen"

Club en RSCA overhoop:
Dinsdag 07 april 2020 - 08:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht was lange tijd één van de clubs die het seizoen in de Jupiler Pro League niet definitief wilde staken. Uiteindelijk legde paars-wit zich toch neer bij die beslissing. Wel pas na een pittige discussie, onder meer met Club Brugge.

“Ik was er niet bij in die bewuste vergadering van de Pro League en net als de journalisten heb ik alles ook maar uit tweede hand", vertelt CEO Karel Van Eetvelt op de webstek van Anderlecht. "Het ging er erg emotioneel aan toe, heb ik begrepen. Marc Coucke en Vincent Mannaert hebben blijkbaar van alles naar elkaar geroepen."

"Ik twijfel er niet aan dat iedereen daar met de beste bedoelingen zit en het is niet abnormaal dat het er in zo’n crisisvergadering hevig aan toe gaat. De visie van Anderlecht was duidelijk. We wilden geen overhaaste beslissing en hebben van bij het begin aangedrongen op een objectief debat waarin eerst alle gevolgen van de huidige competitie stopzetten zouden bekeken worden", benadrukt Van Eetvelt.

"Pro League had huiswerk grondig moeten doen"

"De reactie van de UEFA bijvoorbeeld stond in de sterren geschreven. De Pro League had een hoop gedoe kunnen vermijden door eerst grondig het huiswerk te doen. Het stoort me dat het nu overkomt alsof RSCA ten koste van alles verder wou voetballen. Het was gewoon slimmer geweest om rekening te houden met de internationale voetbalcontext."

"We zijn een klein voetballand het is al niet makkelijk voor het Belgische voetbal om te midden van de miljarden van de grote liga’s te overleven. Het leek ons geen goed idee om er als eerste de stekker uit te trekken", besluit Van Eetvelt.

Poll: Begrijp jij dat Anderlecht nog wilde wachten om het seizoen definitief stop te zetten?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024