Filip Joos steunt Anderlecht en ziet unieke kans voor Club Brugge

Filip Joos steunt Anderlecht en ziet unieke kans voor Club Brugge
Woensdag 08 april 2020 - 07:30   I   door Redactie

Filip Joos heeft het opgenomen voor RSC Anderlecht. De commentator vindt het geen slecht idee om de Europese inkomsten van de komende jaren te verdelen onder de Belgische eersteklassers.

"Club Brugge zou het initiatief naar zich toe kunnen trekken", vertelt Joos bij Sporza. "Solidariteit is sterker als ze van bovenaf komt. En daar staat Club vandaag de dag in België, helemaal bovenaan. De Bruggelingen zouden samen met de andere Europees spelende teams een solidariteitsfonds kunnen oprichten, met een correcte verdeelsleutel voor alle ploegen."

"Het is echt geen bezopen idee om in deze uitzonderlijke tijden een flink deel van het Europese startgeld te verdelen, bijvoorbeeld in percentages die omgekeerd evenredig zijn met wat aan Belgisch tv-geld wordt geïnd. Op die manier zullen de traditionele topclubs (en dus ook Anderlecht) allerminst de grootste begunstigde zijn, dat kan het water minder diep maken."

Unieke kans voor Club Brugge

"Want dat pakweg de Kortrijken en Zulte-Waregems van deze wereld wat extra steun vanuit het voetbalbestel zelf zouden krijgen, daar kan toch echt niemand tegen zijn. Natuurlijk spelen voetbalploegen om trofeeën, titels, bekers. Club Brugge (en in mindere mate) AA Gent, Antwerp, Charleroi en Standard krijgen nu de kans om zichzelf tot weldoener te kronen. Bijna zou je zeggen: tel uit je winst", ziet Joos tot slot een unieke kans voor Club en co.

Poll: Vind jij dat Club Brugge initiatief moet nemen en zijn Europese inkomsten verdelen onder alle eersteklassers?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Standard  I  Charleroi  I  Antwerp  I  voetbal  I  sport  I  v24

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024