'Anderlecht speelt met vuur, licentie nu écht in gevaar'

'Anderlecht speelt met vuur, licentie nu écht in gevaar'
Woensdag 08 april 2020 - 09:30   I   door Redactie

Vandaag (woensdag, nvdr.) worden de licenties toegekend voor het seizoen 2020-2021. Hoewel de verrichtingen bij RSC Anderlecht met een vergrootglas worden gevolgd, speelt de club toch met vuur.

Er is flink wat te doen omtrent de rol die Wouter Vandenhaute speelt bij Anderlecht. Hij is extern adviseur bij paars-wit, maar is ondertussen ook wel eigenaar van het spelersmakelaarskantoor Let's Play. Er kan zo sprake zijn van belangenvermenging, iets wat de licentiecommissie moet onderzoeken.

"Anderlecht kreeg een positief advies, maar onder meer Virton en KVO stellen de licentie in vraag. Volgens KVO is Coucke nog steeds een verbonden entiteit en het reglement laat niet toe invloed te hebben bij twee clubs. Er zijn ook veel vragen bij 'makelaar' Wouter Vandenhaute als extern adviseur", schrijft Het Nieuwsblad.

Alychlo

Vandenhaute wordt weliswaar betaald door Coucke, maar wel via die laatste zijn investeringsbedrijf Alychlo. Dat is op zich niet verboden, maar toch kan er nog steeds sprake zijn van belangenvermenging. Volgens Het Nieuwsblad flirt Anderlecht met de regels. Het speelt met vuur...

Poll: Denk jij dat Anderlecht zijn licentie gaat krijgen?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024