Standard neemt ingrijpende beslissing na weigering van licentie

Standard neemt ingrijpende beslissing na weigering van licentie
Donderdag 09 april 2020 - 08:00   I   door Redactie

Standard kreeg van de licentiecommissie geen licentie voor het komende seizoen. De Rouches stappen naar het BAS, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Op die manier hoopt Standard alsnog een licentie te behalen. De Rouches hebben in februari de tekengelden van acht spelers ter waarde van iets meer dan 1 miljoen euro niet betaald. Al weerlegt de club dat argument: "Intussen zijn die premies betaald".

Het tweede punt is nog belangrijker. Standard kampt met een groot liquiditeitsprobleem. "Op 31 december kampte Standard met een negatief nettobedrijfskapitaal van min 14 miljoen euro", klinkt het. 

Stadion

De club zag de oplossing in de verkoop van haar stadion. Dat zou gekocht worden door het door voorzitter Bruno Venanzi opgerichte 'Immobilière du Standard de Liège' - waarin onder meer Rode Duivel Axel Witsel investeert. De llicentiecommissie stelt echter dat er geen enkel bewijs is dat 'Immobilière du Standard de Liège' over voldoende geld beschikt.

Standard betwist dat: "Het stadiondocument bevat de handtekeningen van zowel de kopers als de verkopers, en verbindt ze onherroepelijk." De Rouches maken zich sterk dat ze bij het BAS hun licentie wél zullen halen.

Poll: Denk jij dat Standard via het BAS nog een licentie zal halen?

TAGS  I  Standard  I  voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024