'Standard diep in de problemen, basisspelers kunnen gratis weg'

'Standard diep in de problemen, basisspelers kunnen gratis weg'
Donderdag 09 april 2020 - 08:30   I   door Redactie

Standard zette zeven spelers als technisch werkloos. Daar waren ook enkele basisspelers bij. Het lijdt geen enkele twijfel dat zij straks zullen vertrekken.

Mogelijk hebben de Rouches zelfs in hun eigen voet gestoken en mogen ze gratis weg bij de club. Het Nieuwsblad schrijft: "Staan de spelers op technische werkloosheid door overmacht, of om economische redenen? In het eerste geval zal de speler gebonden blijven aan zijn overeenkomst. Maar in het geval van Standard lijkt het eerder een economische keuze. Als er écht sprake zou zijn van overmacht, zouden ze de hele spelerskern technisch werkloos moeten maken. En niet, zoals nu, er enkele spelers uitpikken."

"En dan is er natuurlijk de befaamde Wet van '78. Die laat ook voetballers toe om eenzijdig hun contract te verbreken, op voorwaarde dat ze (in de meeste gevallen) 18 maanden salaris terugbetalen aan de club", klinkt het.

Dit is voor Standard dan nog in het meest gunstige scenario dat het in beroep bij het BAS nog een licentie krijgt. Anders vertrekt wellicht de volledige kern bij degradatie naar tweede amateur.

Poll: Komt het nog goed met Standard?

TAGS  I  Standard

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024