'Verplichte degradatie voor deze ploeg, Westerlo neemt plaats OHL en Beerschot in'

'Verplichte degradatie voor deze ploeg, Westerlo neemt plaats OHL en Beerschot in'
Vrijdag 15 mei 2020 - 11:30   I   door Redactie

Er heerst momenteel complete chaos in de Jupiler Pro League. Het is nog niet duidelijk hoe het huidige seizoen zal eindigen en al zeker niet hoe onze vaderlandse competitie er volgend seizoen zal uitzien.

Het Nieuwsblad weet dat er een scenario op tafel ligt waarbij de Jupiler Pro League volgend seizoen 'gewoon' 16 teams telt. Dat zou betekenen dat Waasland-Beveren als laatste verplicht moet degraderen.

In tegenstelling tot een eerder plan waarbij 1A volgend seizoen 18 ploegen zou tellen, zou er in het scenario met 16 teams slechts plaats zijn voor één promovendus. De terugmatch van de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot zou dus nog moeten worden gespeeld.

Westerlo

Wordt die match niet gespeeld, dan zou Westerlo alsnog naar 1A promoveren. Als naar de algemene stand in 1B wordt gekeken, is Westerlo de leider. Mocht Westerlo effectief promoveren en OH Leuven en Beerschot niét, zou dat uiteraard flink wat stof doen opwaaien. Het is ook nu al zeker dat Waasland-Beveren zich niet zomaar neer zal leggen bij een degradatie. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Vind jij dit een goed plan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Westerlo  I  OH Leuven

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024