Nieuwe bom onder Jupiler Pro League: 'Antwerp is het beu en gaat in de aanval'

Nieuwe bom onder Jupiler Pro League: 'Antwerp is het beu en gaat in de aanval'
Dinsdag 26 mei 2020 - 21:00   I   door Redactie

Vorige week bereikten de eersteklassers na veel vijven en zessen een consensus over de afhandeling van het huidige seizoen en de competitieformule. Nauwelijks een week later ligt er al een nieuwe bom onder de Jupiler Pro League.

"Een nieuwe bom is gedropt boven de Pro League en de voetbalbond", schrijft Het Laatste Nieuws"De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) kreeg vier klachten binnen over machtsmisbruik. Die komen uit de hoek van Waasland-Beveren, Virton, Antwerp en… Roland Duchâtelet. ­Antwerp wil bij de bond en de UEFA de dubbele rol van bonds­preses Mehdi Bayat aanklagen."

Belangenvermenging

Antwerp is het beu dat Bayat verschillende functies bekleedt bij de Pro League en de Belgische Voetbalbond. "Antwerp stapt naar het BMA. Én naar de KBVB. Én naar de UEFA. Om het misbruik van machtspositie en de belangenvermenging van Mehdi Bayat aan te klagen", benadrukt HLN.

"Geen verrassing, voor wie het wat gevolgd heeft. Antwerp schreeuwt al heel lang uit dat bondsvoorzitters en voorzitters van de Pro League geen binding meer mogen hebben met een club. Gedaan met de dubbele rol", besluit de krant.

Poll: Vind jij de klacht van Antwerp terecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024