Gert Verheyen maakt mogelijk verrassende comeback als hoofdtrainer

Gert Verheyen maakt mogelijk verrassende comeback als hoofdtrainer
Woensdag 27 mei 2020 - 19:00   I   door Redactie

Zijn passage bij KV Oostende was weinig succesvol en ondertussen is Gert Verheyen al opnieuw aan de slag als analist en co-commentator. Toch is het niet uitgesloten dat hij straks terugkeert als hoofdcoach.

Hein Vanhaezebrouck, succesvol bij KV Kortrijk en AA Gent maar tegenwoordig zelf aan het werk als analist, hoopt alvast dat Verheyen ergens een nieuwe kans krijgt. "Het is een van mijn stokpaardjes, maar ik vind dat wij veel meer onze eigen mensen de kans moeten geven", zegt Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

"In Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië en noem maar op doen ze dat. Behalve in Engeland - ook door de macht van het geld van buitenlandse eigenaars - en bij ons. Met Storck en Thorup zijn er wel buitenlanders die zich de voorbije jaren hebben bewezen, maar vaak gaat het om passanten die geen meerwaarde brengen."

"Ik hoop dat ze aan Brys, Vreven, Hasi en Verheyen denken"

"Aan Belgische kandidaten nochtans geen gebrek", benadrukt Vanhaezebrouck. "Ik hoop dat Cercle Brugge en KV Oostende toch ook eens denken aan Marc Brys, iemand met heel veel kwaliteiten. Je hebt ook Stijn Vreven, die op een ongelukkige manier - door het faillissement van Lokeren - zonder werk is gevallen. Hasi ook, aan wie Anderlecht al dacht voor Vercauteren kwam, maar die een hoge afkoopsom heeft in Saudi-Arabië."

"Of Gert Verheyen", gaat Vanhaezebrouck verder. "Zijn eerste ervaring als hoofdcoach was minder, maar het is gebleken dat dat vooral aan Oostende lag en niet zozeer aan hem. Er zal veel overtuigingskracht voor nodig zijn, maar misschien kan hij het nog eens proberen?" Mocht Verheyen deze zomer terugkeren als T1, zou dat wel verrassend zijn. Hij gaf al aan dat hij voorlopig analist wil blijven.

Poll: Zou jij Verheyen graag terug aan de slag zien gaan als hoofdtrainer?

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Oostende  I  AA Gent  I  KV Kortrijk  I  Anderlecht  I  STVV  I  Cercle Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024