Hein Vanhaezebrouck haalt zwaar uit naar Marc Coucke: "Dat zou het beste zijn"

Hein Vanhaezebrouck haalt zwaar uit naar Marc Coucke:
Woensdag 03 juni 2020 - 12:00   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck kon niet meer door één deur met Marc Coucke bij Anderlecht. Coucke heeft nu zelf ook een stap teruggezet bij paars-wit.

"Voor alle duidelijkheid: het waren niet alleen míjn profetische woorden. Ik was niet de enige in de club die vragen had bij zijn beleid. Hoeveel keer dat anderen – na een zoveelste ingreep of ontslag – mij kwamen zeggen: Wat heeft hij nú weer gedaan? Maar niemand die hem daarover durfde aan te spreken, omdat ze de gevolgen vreesden", aldus Vanhaezebrouck. 

"Onterecht, blijkt achteraf. Want ook zij die altijd ja knikten, zijn intussen verdwenen. Als ik hem van repliek diende, of iemand te hulp schoot, zei hij dat ik altijd op alles een antwoord had. Ik heb al eens gezegd dat Coucke en ik niet bij elkaar passen. En dat zal ook wel aan mij liggen. Maar hij past ook gewoon niet in het voetbal. Zijn beslissing om af te treden als voorzitter is de enige juiste. Dit was noodzakelijk om voor een kentering te kunnen zorgen", stelt de analist/coach.

"Definitief verdwijnen"

"Als grote baas is het de kunst om op de achtergrond te blijven of enkel in jouw specifieke domein naar voren te treden. Voor de rest moet je de juiste mensen op de juiste plaats zetten. En vooral daarin heeft Coucke gefaald. Hij stond altijd zelf in de picture en nam beslissingen om goodwill te creëren bij de fans – geen teken van goed beleid. Het beste zou zijn dat hij volledig verdwijnt bij Anderlecht – en uit de voetbalwereld", weet Vanhaezebrouck.

Poll: Terechte kritiek van Hein?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024