'Anderlecht serieus in de problemen, puntenaftrek dreigt'

'Anderlecht serieus in de problemen, puntenaftrek dreigt'
Donderdag 04 juni 2020 - 07:05   I   door Redactie

RSC Anderlecht moet zich ondanks de recente paleisrevolutie binnen de club toch alweer zorgen maken. Door de kapitaalsinjectie gaat paars-wit de regels van de Financial Fair Play (FFP) overtreden. Puntenaftrek dreigt.

Hoofdaandeelhouder Marc Coucke zette eerder deze week zomaar even 50 miljoen euro schulden om in aandelen. Iets wat niet strookt met de regels van de Financial Fair Play. Bij RSCA hopen ze dat door de huidige coronacrisis de regels versoepeld worden, maar daar lijkt het niet op.

Integendeel: Pierre François, CEO van de Pro League, wil dat de regels van de FFP ook volgend seizoen worden toegepast. “Als je ziet dat alle clubs samen vorig seizoen 91 miljoen euro verlies hebben geboekt en dat er slechts vijf winst hebben gemaakt, dan moet er echt iets veranderen", stelt François in Het Nieuwsblad.

"Dus denk ik dat het belangrijk is dat die Financial Fair Play wordt toegepast. Dit zal een belangrijk signaal zijn dat het anders moet: meer besparen op de kosten van makelaars, lonen.... Dat zal ik dan ook bepleiten op de algemene vergadering volgende week vrijdag", voegt François er nog aan toe.

Puntenaftrek en geen tv-geld

Nu men bij Anderlecht geld in de club heeft gepompt, ziet het er toch niet zo goed uit voor de club. "Een overtreding van de FFP lijkt onvermijdelijk en de sancties zijn niet mals. Bij een eerste inbreuk is er een aftrek van drie punten bij de start van het volgende seizoen en er mogen slechts 23 in plaats van 25 spelers die ouder zijn dan 21 op de lijst staan", schrijft Het Nieuwsblad.

"En dan is het maar te hopen dat het tij snel zal keren: bij een derde inbreuk is er een aftrek van negen punten en kan paars-wit zelfs al zijn tv-geld kwijtspelen."

Poll: Vind jij dat de regels van de FFP ook in coronatijden moeten worden toegepast?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024