"Verschueren wilde me naar RSCA halen, maar ik hoorde hem nooit meer terug"

Donderdag 04 juni 2020 - 18:30   I   door Redactie

RSC Anderlecht heeft enkele moeilijke jaren achter de rug. Zowel op als naast het veld liep er flink wat mis. Dat blijkt ook uit een onthulling van Enzo Scifo. Scifo leek anderhalf jaar geleden bij RSCA - de club van zijn hart - aan de slag te kunnen, maar paars-wit liet hem finaal in de kou staan.

Toen Scifo op 9 december 2018 de aftrap gaf bij Anderlecht-Charleroi, raakte hij aan de praat met toenmalig manager Michael Verschueren. “Die dag vroeg Michael Verschueren of we eens konden praten. Dat was waarop ik al zo lang wachtte, mijn droom", steekt Scifo van wal in Het Nieuwsblad.

"Ik hoorde Verschueren sindsdien nooit meer"

"We maakten een afspraak. De avond voordien belde Verschueren me om te melden dat er een onvoorziene persconferentie plaatsvond - de voorstelling van Frank Arnesen - en dat we het moesten uitstellen. Het duurde, maar ik veronderstelde dat hij te veel werk had. Ik hoorde hem sindsdien nooit meer."

"Voor het eerst in mijn sportcarrière kreeg ik zo'n enorme klap", geeft Scifo eerlijk toe. "Ik stelde me vragen. Een bestuurder, een échte bestuurder, zou me desnoods bellen en zeggen: Enzo, het zal niet gaan. Daarop was ik voorbereid. Hij wilde me, dat voelde ik, maar wat speelde intern? En wat moest ik denken? Het minste is toch een telefoontje met uitleg? Ik denk dat ik dat respect wel verdien."

(Lees verder onder de foto)

"Zelfs Anderlecht gaf me niet de steun waarop ik wachtte"

"Ik heb nooit beweerd dat ik de grootste trainer was, maar ik had zin om me te bewijzen. Als trainer miste ik vaak steun. En dan gaf zelfs Anderlecht, de club van mijn hart, me niet de steun waarop ik wachtte. Dat vond ik abnormaal", kan Scifo het nog steeds niet geloven.

"Ik praatte met de mensen rond mij en besloot het voetbal aan de kant te laten. Ik had tijd en afstand nodig om dat te verwerken. Vandaar dat ik met niemand praatte. Tot nu. Het werd tijd dat ik dat even zou uitleggen", besluit de gewezen Rode Duivel.

Poll: Vind jij dat Scifo een kans moet krijgen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024