'Dit is de opmerkelijke reden waarom Michel Preud'homme stopt bij Standard'

'Dit is de opmerkelijke reden waarom Michel Preud'homme stopt bij Standard'
Vrijdag 05 juni 2020 - 11:00   I   door Redactie

Michel Preud'homme houdt het eerstdaags wellicht voor bekeken als hoofdtrainer van Standard. De Belgische oefenmeester zou een stap terugzetten en sportief raadgever worden bij Standard.

De redenen voor het nakende afscheid van Preud'homme waren tot voor kort nog niet helemaal duidelijk. Volgens journalist Ludo Vandewalle heeft het alles te maken met de kritiek die MPH op zijn persoon ervaart. "Intimi beweren dat Preud'homme de negativiteit rond ons voetbal beu is en dat dit een van de redenen is. Er is inderdaad veel negativiteit rond ons voetbal. Maar dat komt dan door figuren als Mogi Bayat en laat Preud'homme nu net in hem een vertrouwenspersoon zien."

"Het gaat dus niet over dat soort negativiteit, maar over de kritiek op zijn gedrag naast de lijn, de vragen over zijn drang om zich regelmatig op de tegenstander in te stellen… Niet het gefoefel in de marge is hem een doorn in het oog, wel dat hijzelf met een vergrootglas zou worden gevolgd", benadrukt Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Gebrek aan respect

"Bij de door hem geviseerde analisten en journalisten zijn er bij die wanneer Preud'homme een wind laat nog roepen hoe lekker die wel ruikt. Dat hier en daar door anderen wel eens een vraag wordt gesteld over zijn tenenkrullende uitbarstingen tegenover arbiters is niet meer dan normaal. De extreem voor kritiek gevoelige Preud'homme vertaalt dit naar een gebrek aan respect", ziet Vandewalle dé voornaamste reden voor het nakende afscheid van MPH.

Poll: Begrijp jij dat Preud'homme wil stoppen als trainer?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Standard

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024