Van Eetvelt schept duidelijkheid bij RSCA: "Met deze spelers gaan we door"

Van Eetvelt schept duidelijkheid bij RSCA:
Donderdag 11 juni 2020 - 14:30   I   door Redactie

Er is de jongste maanden opnieuw flink wat veranderd bij RSC Anderlecht. Met Wouter Vandenhaute is er een nieuwe voorzitter aangesteld, terwijl Karel Van Eetvelt aan de slag ging als CEO. Die laatste waakt over de dagelijkse werking van paars-wit en zal mee voor transfers moeten zorgen.

Eén van de opdrachten die op het bureau van Van Eetvelt ligt, is met de grove borstel door de huidige kern gaan. De overbodige spelers moeten weg en Van Eetvelt heeft ondertussen al een goed beeld van de spelers met wie de club wél verder wil.

Gedwongen verkoop

"Vandaag is onze eerste bekommernis om de doorgebroken jeugdspelers langer aan ons te binden", vertelt Van Eetvelt in De Tribune. "We moeten ervoor zorgen dat we niet gedwongen worden om hen te verkopen om inkomsten te genereren."

Het is één van de redenen waarom er recent voor een kapitaalsinjectie werd gekozen. "Als we niet hadden geschakeld, dan werden we misschien gedwongen om jonge spelers uit onze kern te verkopen. Nu kunnen we doorgaan met deze spelers", doelt Van Eetvelt onder meer op goudhaantjes als Jérémy Doku, Yari Verschaeren, Albert Sambi-Lokonga en Marco Kana.

Poll: Vind jij dat Anderlecht dit goed heeft aangepakt?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024