Courtois: "Dat heb ik geleerd van Gianluigi Buffon"

Courtois:
Zaterdag 04 februari 2017 - 13:15   I  

Thibaut Courtois mag op 24-jarige leeftijd dan al een doelman van wereldklasse zijn, dat betekent niet dat hij niets meer kan bijleren. Elke dag steekt hij nog iets op.

"Trainen met Spinelli (de nieuwe keeperstrainer, nvdr.) is helemaal anders, gezien hij uit de Italiaanse school komt. Hij wil dat ik meteen lateraal duik en niet eerst die stap voorwaarts zet. Als jongeling leerde ik steeds één stap vooruit te doen voor ik dook, maar hij heeft het dus liever op zijn manier. Het heeft mijn snelheid verbeterd en ik ga er ook sneller door neer", vertelt Courtois aan The Times.

"We doen ook veel meer werk met de bal tijdens de oefensessies, altijd gebaseerd op fases die zich in de wedstrijd ook afspelen. Spinelli wil dat we de bal snel aanvallen met de voet en dat we snel komen bij voorzetten - iets typisch Italiaans. Je zou dus kunnen stellen dat ik dat geleerd heb van Gianluigi Buffon, maar ik probeer altijd dingen te leren van andere doelmannen." Spinelli was immers de keeperstrainer van Buffon bij de nationale ploeg van Italië.

"Ik speel meer als een veldspeler nu, een uitstékende zaak. Bij Atlético moest ik lange ballen trappen, maar hier voetballen we van vanachter uit dus het is belangrijk dat ik mijn voetballende kwaliteiten bijschaaf ook. Ik doe het graag en het komt de ploeg alleen maar ten goede. Het begon trouwens vorig seizoen, toen ik herstelde van mijn blessure. Ik kon niet echt duiken, dus ging ik aan mijn voetballende kwaliteiten werken. Zo speelde ik in wedstrijdvormen op elke mogelijke positie en ik scoorde vele goals. Ik zal evenwel niet aarzelen om de bal lang te trappen als we onder druk staan, naar Alonso, Moses of Diego Costa."

TAGS  I  thibaut courtois  I   chelsea

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024