Verheyen: "Hij is de enige Belgische T1 die in voetsporen van Preud'homme treedt"

Verheyen:
Maandag 15 juni 2020 - 21:00   I   door Redactie

Michel Preud'homme hield het vorige week voor bekeken als trainer van Standard. Volgens Gert Verheyen is het vertrek van Preud'homme een gemis voor de Belgische voetbalwereld, al begrijpt hij de keuze van MPH wel.

"Wat overblijft, is je bankrekening en palmares. En in Preud'homme zijn geval: hoe hij een cultuur door een hele club installeerde," steekt Verheyen in Het Nieuwsblad van wal.

"Dat is knapper dan prijzen. Bij Club Brugge, waar dat onderhuids nog zat, bleek dat voor hem makkelijker te herstellen dan bij Standard. Zeg eens: welke Belgische trainer is bezig met in zijn voetsporen te treden? Ik kom niet verder dan de Fille (Philippe Clement, nvdr.)."

Buitenlandse inbreng

"Clement, Dury, Vercauteren, Vanderhaeghe en Vrancken. Slechts vijf in 1A. Dat komt door de buitenlandse inbreng bij veel clubs. Iedereen heeft de mond vol over competenties en profielen, maar de keuze voor een trainer wordt veelal bepaald door wie je kent. En we leven in een tijd dat er op bestuurs­niveau amper geduld is", besluit Verheyen.

Poll: Denk jij dat Clement het verder gaat brengen als trainer dan Preud'homme?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Mechelen  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024