Journalist tegen Weiler: “Ga dan terug naar ginder, hé”

Journalist tegen Weiler: “Ga dan terug naar ginder, hé”
Maandag 31 oktober 2016 - 13:21   I   door Redactie

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine is streng voor René Weiler. Volgens de coach ligt het verwachtingspatroon bij Anderlecht veel te hoog.

“Blijf dan bij Nurnberg trainer, hè. Als je die druk niet aankan moet je geen trainer willen worden van een topclub. Tegen tien man van Waasland-Beveren moet je Anderlecht zijnde áltijd winnen. De conclusie is gewoon dat er bij Anderlecht halfweg de reguliere competitie nog steeds geen ploeg staat. Ook al werd Weiler afgeremd door blessures in zijn kern, je merkt dat hij nog steeds niet weet welk concept best bij deze ploeg past”, zegt Sys. 

“Er is een gebrek aan chemie tussen de spelers en er wordt te weinig voor elkaar gewerkt. Weiler beweerde nochtans dat hij op dat vlak al voor verandering zorgde in de club, maar dat blijkt toch niet. Net als al zijn voorgangers botst hij op de mentaliteit die ingebakken zit in Anderlecht. Alle coaches bijten daar hun tanden op stuk. Dat de jonkies Dendoncker en Tielemans de meest constante spelers zijn tot dusver, zegt genoeg. En gelukkig is daar Teodorczyk met zijn doelpunten, het is de enige die boven de verwachtingen presteert, maar dan dreigen ze hem meteen alweer kwijt te zijn binnenkort.”

TAGS  I  Jacques Sys  I   René Weiler  I   Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024