Zuinige zege voor RC Genk, Waasland-Beveren verjaagt (tijdelijk) degradatiespook

Zuinige zege voor RC Genk, Waasland-Beveren verjaagt (tijdelijk) degradatiespook
Zaterdag 04 februari 2017 - 22:00   I  

In de Jupiler Pro League worden er vanavond nog drie wedstrijden gespeeld. RC Genk ging tegen Moeskroen op zoek naar een sprankeltje hoop met het oog op play-off I, Eupen - Waasland-Beveren was een waar degradatieduel. Oostende en KV Mechelen spelen later vanavond nog.

RC Genk - Moeskroen 1-0

21' Naranjo 1-0

Genk heeft met het kleinste verschil de drie punten thuis gehouden. De Spaanse aanwinst José Naranjo scoorde zijn eerste doelpunt voor de club na een mooie één-twee met landgenoot Pozuelo. Genk was de betere ploeg en kon nog meer gescoord hebben. Trossard had de 2-0 aan zijn voet, maar miste precisie. Ondanks een resem aan kansen bleef een tweede doelpunt uit. Dewaest knalde nog op de lat, Naranjo kopte dan weer tegen de paal. Het enige doelpunt van Naranjo volstond echter voor de overwinning. 

Eupen - Waasland-Beveren 0-2

16' Myny 0-1, 38' Myny 0-2

Waasland-Beveren kan na een deugddoende zege weer even opgelucht ademhalen in de degradatiestrijd. Tegen rechtstreekse concurrent Eupen werd er met 0-2 komaf gemaakt na twee doelpunten van Olivier Myny. Opvallend: de flankaanvaller had dit seizoen nog niet gescoord, maar maakte er nu meteen twee.

Waasland-Beveren doet zo een uitstekende zaak in de strijd om het behoud en springt over Eupen in de stand. Eupen heeft zich dan weer in de nesten gewerkt.

TAGS  I  rc genk  I   moeskroen  I   eupen  I   waasland-beveren

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024