Ref Laforge reageert verrassend op Vanhaezebrouck

Ref Laforge reageert verrassend op Vanhaezebrouck
Maandag 31 oktober 2016 - 15:04   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck reageerde na de verloren wedstrijd tegen KV Mechelen verbazingwekkend over scheidsrechter Nicolas Laforge. Hij wees niet de ref als schuldige voor de overdreven rode kaart van Nana Asare, maar wel zijn lijnrechter.

Scheidsrechter Laforge wilde gisteren niet reageren op de uitspraken van Hein Vanhaezebrouck. Vandaag wilde Laforge wel reageren en hij gaf de coach van AA Gent zelfs gedeeltelijk gelijk.

"Tijdens een counter van AA Gent merkte mijn assistent een armbeweging van Nana Asare richting de nek van een Mechelen-speler op. Hij interpreteerde dat als een gevaarlijke revanche. Het advies luidde om een rode kaart en een penalty te geven", zegt Laforge aan Het Laatste Nieuws.

Laforge bekeek intussen ook de tv-beelden. "Het is duidelijk dat er eerder sprake was van een lichte duw, die de fysieke integriteit van de tegenstander niet in gevaar bracht. De beslissing van het Bondsparket om de uitsluiting te laten volstaan, is dan ook de juiste."

"We vermijden liever dat er zich zulke situaties voordoen tijdens een partij, want nu is ons team de grote verliezer. Mijn assistent stond op zo'n twintig meter van de fase en schatte het verkeerd in. Dat kan gebeuren."

TAGS  I  AA Gent  I   Nicolas Laforge  I   Hein Vanhaezebrouck

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024