Club Brugge kan met goed gevoel naar bekerfinale na zege tegen Lille

Club Brugge kan met goed gevoel naar bekerfinale na zege tegen Lille
Zaterdag 25 juli 2020 - 19:50   I   door Redactie

Club Brugge heeft de voorbereiding afgesloten met een knappe 2-0-zege tegen Lille. Blauw-zwart kan met een goed gevoel toeleven naar de bekerfinale. Doelpunten werden gemaakt door Mats Rits en Siebe Schrijvers.

Geen Krépin Diatta, Clinton Mata, Matej Mitrovic en Simon Deli bij Club Brugge. Philippe Clement bracht zo onder meer Charles De Ketelaere, Odilon Kossounou en Fede Ricca tussen de lijnen. Voorin kreeg het spitsenduo Badji-Okereke de voorkeur. Bij Lille ontbraken er met Victor Osimhen, Jonathan Bamba, Renato Sanches en Gabriel ook flink wat sterkhouders.

Club begon wat beter aan de partij en duwde Lille ook terug. Veel kansen viel er wel niet te noteren in een eerste helft waar vooral duelkracht belangrijk was. Mats Rits zette na dik 10 minuten Club op voorsprong met een fraaie omhaal na een hoekschop. Nadien kreeg ook Okereke nog een goede schietkans, maar Maignan stond pal.

Schrijvers maakt het af

Na de rust opende Club Brugge gretiger dan in de eerste helft. Badji kreeg na een mooie aanval ook meteen een prima kans. De jonge aanvaller glipte door de buitenspel en raakte via de vingertoppen van Maignan de paal.

De wedstrijd kabbelde nadien voort, maar invaller Schrijvers zorgde wel nog voor een hoogtepunt. Dennis hield de bal goed bij en Schrijvers trapte de bal fraai in de winkelhaak. Een deugddoende zege dus voor Club dat met vertrouwen kan toewerken naar de bekerfinale.

Poll: Zal Club Brugge volgende week de beker winnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Lille OSC

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023