Weergaloze De Bruyne schrijft geschiedenis, Leicester City grijpt naast CL

Weergaloze De Bruyne schrijft geschiedenis, Leicester City grijpt naast CL
Zondag 26 juli 2020 - 18:56   I   door Redactie

Kevin De Bruyne heeft op de slotspeeldag het record van Thierry Henry geëvenaard wat betreft het aantal assists in één seizoen in de Premier League. De Bruyne zit net als Henry aan 20. Leicester City grijpt naast de Champions League.

Man City had niets meer te winnen of te verliezen, maar zette Norwich City nog vlot opzij met 4-0. De Bruyne eiste een hoofdrol op. De 2-0 was zijn mooiste doelpunt van het seizoen en de assist voor de 3-0 van Sterling betekende dat hij het record van Henry evenaarde: 20 assists in één seizoen in de Premier League. Nadien zorgde hij ook nog voor de 5-0.

Voor Leicester City werd het geen fijne avond. Leicester verloor met 0-2 van Manchester United en wordt pas vijfde. Pech dus voor Youri Tielemans en Dennis Praet. Bruno Fernandes en Jesse Lingard scoorden de goals. Chelsea won met 2-0 van Wolverhampton Wanderers en is zeker van de CL. Wolves grijpt met Leander Dendoncker naast Europees voetbal. Tottenham had genoeg aan een 1-1-gelijkspel bij Crystal Palace voor het Europa League-ticket.

Poll: Is de Bruyne de beste Belgische voetballer aller tijden?

TAGS  I  Manchester City  I  Leicester City  I  Manchester United  I  Chelsea  I  Wolverhampton

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024