'Anderlecht kan 'nieuwe Victor Osimhen' voor een prikje ophalen'

'Anderlecht kan 'nieuwe Victor Osimhen' voor een prikje ophalen'
Woensdag 29 juli 2020 - 16:00   I   door Redactie

Enkele jaren geleden zag Anderlecht de bijzonder getalenteerde Victor Osimhen voor hun neus weggekaapt worden door VfL Wolfsburg. Uiteindelijk brak de Nigeriaan via Sporting Charleroi helemaal door bij het Franse Lille OSC.

De getalenteerde Emmanuel 'Tolu' Arokodare staat namelijk in de belangstelling van Anderlecht. De 19-jarige aanvaller staat momenteel onder contract bij het Letse Valmiera en doet het daar bijzonder goed. Zo maakte hij in 10 matchen 5 doelpunten, een parcours dat doet denken aan dat van KV Kortrijk-sterkhouder Terem Moffi.

Arokodare wordt in eigen land wel meer vergeleken met Victor Osimhen. Dat vertelde hij ook bij The Nation: "Bepaalde mensen vergelijken mij met Osimhen en dat is uiteraard prettig om te horen. We hebben allebei snelheid en zijn sterk in de lucht. Hij is wel nog een betere afwerker, ik hoop in de toekomst ook naar dat niveau toe te groeien", aldus Arokodare. De Nigeriaan is voorlopig nog een koopje aangezien hij in de Letse competitie speelt. Door het gespecialiseerde ,Transfermarkt.de wordt zijn marktwaarde op iets meer dan 200.000 euro geschat.

 

Poll: Moet Anderlecht hem een kans geven?

TAGS  I  Anderlecht  I  Sporting Charleroi  I  Lille OSC

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023