Casteels eruit tegen frivool Shakhtar, Kopenhagen stunt tegen Turkse kampioen

Casteels eruit tegen frivool Shakhtar, Kopenhagen stunt tegen Turkse kampioen
Woensdag 05 augustus 2020 - 20:50   I   door Redactie

Geen kwartfinales in de UEFA Europa League voor Koen Casteels. De Rode Duivel kon met VfL Wolfsburg een 1-2 achterstand niet ophalen tegen Shakhtar Donetsk. Kopenhagen begon als underdog tegen de Turkse landskampioen Istanbul Basaksehir, maar won de thuismatch met glans.

Wolfsburg stond voor een loodzware opdracht om in de bakoven van Donetsk een 1-2-achterstand te gaan ophalen. De Oekraïners kregen kans na kans, maar botsten op een goede Casteels. Wolfsburg kwam er offensief gezien eigenlijk niet aan te pas. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op zelfs nog op 3-0 na doelpunten van Moraes (2x) en Solomon, allemaal in het ultieme slot van de partij.-.

Kopenhagen stond voor een loodzware opdracht. Thuis tegen het Turkse Istanbul Basaksehir moest het een 1-0-achterstand ophalen. Bij de Turkse landskampioen spelen met onder meer Skrtel, Clichy, Topal, Inler en Ba heel wat bekende namen. Het waren wel de Denen die met een fraaie zege gingen lopen. Twee keer Wind en Falk Jensen zorgden voor een knappe 3-0-overwinning. Samen met Shakhtar is het nu als eerste zeker van een plekje in de kwartfinales.

Poll: Gaat u de Europa League de komende weken volgen?

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024