Kritiek op Club Brugge en Pro League is enorm: "Wat een gebrek aan respect!"

Kritiek op Club Brugge en Pro League is enorm:
Woensdag 12 augustus 2020 - 12:00   I   door Redactie

Een tijd geleden besloot de Pro League om de U23 van Club Brugge toe te laten in 1B. Dat zorgt toch voor heel wat protest. De andere topclubs -AA Gent, KRC Genk, Standard en Anderlecht- gaven al aan dit niet eerlijk te vinden.

Zo is er ook KSV Roeselare dat nog aasde op dat laatste ticket in 1B. De West-Vlamingen moesten verplicht degraderen nadat hun licentie maar niet in orde kwam. Intussen werden ze overgenomen door meerdere investeringsgroepen en oogt de toekomst al een pak meer rooskleurig. Bekende namen zoals Anele Ngcongca (ex-KRC Genk) en Nicaise Kudimbana (ex-Anderlecht) tekenden een contract.

Roeselare stuurde een open brief naar de Pro League en de KBVB om toch nog het licentiedossier te verdedigen, maar kreeg nog steeds geen reactie. "Dat is voor ons echt een elementair gebrek aan respect", opende Roeselare een tweede open brief. "Dit weekend vernamen we ook dat er ook binnen de G5 geen enkel draagvlak is omtrent het feit dat Club Brugge KV als enige beloftenploeg mag afvaardigen in het professionele voetbal. We zijn met verstomming geslagen." Roeselare is niet van plan om een rechtszaak aan te spannen.

Poll: Heeft Roeselare gelijk?

TAGS  I  Club Brugge  I  KSV Roeselare  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024