Formidabele Holzhauser schiet Beerschot naar de leiding van de JPL

Zondag 16 augustus 2020 - 18:12   I   door Redactie

Halverwege de tweede helft gingen de hemelsluizen boven 't Kiel helemaal open. De scheidsrechter besloot de wedstrijd een kwartiertje stil te leggen, maar kon toch uitgespeeld worden. Raphael Holzhauser was tegen Zulte Waregem de grote uitblinker.

Beerschot speelde goed en gretig in de eerste helft. Na een resem kansen trapte Tissoudali na een slim passje van Holzhauser de 1-0 binnen. Even later moest Deschacht gepast tussenkomen om Noubissi van een nieuwe goal te houden. Dat was meteen ook de ruststand.

Na de rust bleef Beerschot het beste van het spel hebben, maar Zulte Waregem maakte wel gelijk. Een voorzet van Bruno werd door Berahino voorbij Vanhamel getrapt. Beerschot was niet aangedaan en ging meteen op zoek naar een nieuw doelpunt. Holzhauser toonde zijn piekfijne traptechniek nog eens en plaatste een vrije trap heerlijk over het muurtje: 2-1.

Na een noodgedwongen rustpauze van 15 minuten door het stormweer ging de wedstrijd weer van start. Even later deed diezelfde Holzhauser de boeken toe. Op aangeven van Noubissi maakte de Oostenrijker op een knappe manier zijn tweede doelpunt. Zulte Waregem was niet bij machte om nog te reageren. Beerschot staat zo samen met Sporting Charleroi aan de leiding van het klassement.

Poll: Zal Beerschot lang in de top van het klassement blijven staan?