Sevilla dankt Bono en De Jong en staat in de finale van de Europa League

Sevilla dankt Bono en De Jong en staat in de finale van de Europa League
Zondag 16 augustus 2020 - 22:55   I   door Redactie

Manchester United zal dit jaar geen prijs winnen. Ze botsten in de halve finales op Europa League-expert Sevilla. Enkele knappe saves van doelman Bono en een laat doelpunt van De Jong leverden hen de kwalificatie op.

De eerste helft tussen Man U en Sevilla was er eentje van hoog niveau. Na een foutieve tackle van Diego Carlos op Marcus Rashford ging de bal op de stip. Bruno Fernandes trapte feilloos binnen. Het stond wel snel weer gelijk. Suso trapte een voorzet knap binnen in de korte hoek van De Gea.

Na de pauze kregen The Manciunans de ene na de andere kans, maar botsten steeds op Bono. De Marokkaanse international leek wel een muur en stopte alles. Aan de overkant was het in het slot van de partij wel prijs. Na dramatisch verdedigen van Lindelöf pikte invaller De Jong de bal mee en die maakte er 2-1 van. 

Man U eruit

Nadien kon Man U geen vuist meer maken. Sevilla doet zo zijn reputatie alle eer aan en staat opnieuw in de finale van de Europa League. De Andalusiërs kunnen het toernooi voor de vierde keer in de afgelopen tien jaar winnen. De tegenstander zal Inter Milaan of Shakhtar Donetsk zijn.

Poll: Terechte kwalificatie voor Sevilla?

TAGS  I  Sevilla  I  Manchester United

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024