Kortrijk gaat na flauwe match winnen bij Cercle, OHL dankt Mercier

Zaterdag 29 augustus 2020 - 20:20   I   door Redactie

KV Kortrijk en OH Leuven hebben allebei een belangrijke uitzege weten te boeken. De Kerels speelden tegen provinciegenoot Cercle Brugge en OH Leuven ging op bezoek bij Waasland-Beveren.

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de eerste helft weinig soeps was. Cercle kreeg de enige kans, Omolo knalde van net buiten het strafschopgebied naast. In de tweede helft viel er wat meer te beleven. KV Kortrijk was baas en ging resoluut op zoek naar het winnende doelpunt. Na pover verdedigen bij de thuisploeg kreeg Gilles Dewaele veel te veel ruimte en die bood Faïz Selemani erg knap de 0-1 aan. Cercle bracht nog wat offensieve spelers, maar kwam niet meer langszij. Drie gouden punten dus voor KV Kortrijk.

Ook de beginfase tussen Waasland-Beveren en OH Leuven sprak niet bepaald tot de verbeelding. Het waren de bezoekers die de bovenhand namen en ook op voorsprong kwamen via Xavier Mercier. Waasland-Beveren zat eigenlijk niet in de match, maar kwam net na de rust wel langszij, Efford maakte dankbaar gebruik van een foutje van doelman Iversen. Net voor het uur kwam OHL weer op voorsprong. Mercier maakte z'n tweede van de avond na een hoekschop. Waasland-Beveren kreeg nog wel enkele kansjes, maar scoren lukte niet meer In het slot maakte Henry er ook nog 1-3 van. OH Leuven laat de kelder van het klassement achter zich en schuift met een eerste seizoenszege op naar de middenmoot.

Poll: Verdiende zeges?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  KV Kortrijk  I  Waasland-Beveren  I  OH Leuven  I  sport  I  voetbal