Standard wint ruim van Beerschot en springt naar de leiding

Zondag 30 augustus 2020 - 17:55   I   door Redactie

Standard heeft de zegereeks van Beerschot een halt toegeroepen. De Luikse formatie ging zondagnamiddag met 0-3 winnen op het veld van de kampioen uit 1B. Felipe Avenatti, Maxime Lestienne en Obbi Oulare zorgden voor de doelpunten.

In een flauwe eerste helft had Standard aan één goede actie genoeg om op voorsprong te klimmen. Een bedrijvige Raskin deed het voorbereidende werk en bediende Avenatti, die van dichtbij kon binnenduwen. Aan de rust stond het zo 0-1.

Na rust ging het veel beter op en neer. Beide teams kregen kansen en vooral Standard ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Gavory trof de paal, terwijl Lestienne op Vanhamel botste.

Lestienne en Oulare beslissen match

Het was echter wachten tot een kwartier voor tijd, vooraleer er opnieuw gescoord werd. Lestienne plaatste het leer keurig buiten het bereik van Vanhamel en zo had Standard gewonnen spel. Beerschot probeerde nog wel wat, maar de ingevallen Oulare zorgde aan de overkant voor de 0-3-eindstand.