Van Moer geniet van Genk-sterkhouder: "Een van de smaakmakers in België"

Van Moer geniet van Genk-sterkhouder:
Maandag 31 oktober 2016 - 19:03   I  

Het duurde een tijdje voor de motor van RC Genk aansloeg tegen Westerlo. Pas in de tweede helft namen de Limburgers afstand van de Kemphanen. Analist Wilfried van Moer zag ook dat Genk geen oplossingen vond in de eerste helft en had daarnaast lof voor één specifieke speler.

“KRC Genk had het in de eerste helft moeilijk. Westerlo kroop met tien achter de bal. Niet mooi om zien, maar het is wel logisch als je laatste staat en naar Genk moet. De thuisploeg startte gewoon te zwak, dat was trouwens niet de eerste keer. Na rust herpakte Genk zich goed, toen werd het een aangename wedstrijd, ook omdat Westerlo meer mee voetbalde. Racing liep uit tot 2-0, maar vreemd genoeg liet het Westerlo toch nog in de match komen, waardoor het nog bibberen werd op het laatste", aldus Van Moer aan Het Belang van Limburg.

"Onbegrijpelijk, Genk had het nooit zover mogen laten komen. Het had sneller tot 3-0 of 4-0 moeten uitlopen. Toch lukte dat niet. Ik vraag me af waarom. Het grote aantal matchen zorgt voor minder frisheid, hoor ik dan, maar dat vind ik een drogreden. Als ze nu al moe zijn, dan belooft dat niet veel goeds voor de rest van het seizoen. We zijn nog maar pas begonnen. Genk heeft zoveel meer kwaliteit in zijn kern. Ik weet ook wel dat het niet makkelijk is om tegen een muur te voetballen, maar het had tegen Westerlo nooit in de problemen mogen komen.”

“Peter Maes praat over een leider, die de ploeg op zo een moment over de streep trekt. Dan denk ik aan Pozuelo, die hebben ze toch al? Hij is een van de smaakmakers van de Belgische competitie, als je nog een betere wil halen, dan moet je héél veel centen op tafel leggen. Want laat ons eerlijk zijn: als Pozuelo bovenop zijn huidige kwaliteiten ook nog eens de natuurlijke leider en aanjager was, die bovendien ook nog de ene goal na de andere maakte, dan zou hij in Spanje voetballen, niet in België.”

TAGS  I  Wilfried van Moer  I   Genk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024