Delferière: "Geen vooroordeel over Vanhaezebrouck, maar..."

Delferière:
Woensdag 12 oktober 2016 - 14:19   I   door Redactie

Er is heel wat te doen rond de wedstrijd tussen AA Gent en Zulte Waregem. De Buffalo's zijn nog altijd kwaad over de scheidsrechterlijke dwaling van Boucaut in de wedstrijd tegen Club Brugge en daarom komt er extra druk op Sebastien Delferière, die de lastige partij tussen Gent en Essevee mag fluiten.

Zelf maakt de scheidsrechter zich weinig zorgen. "Neen, ik heb nooit schrik om fouten te maken. De dag dat dat het geval is, zouden we als ref beter stoppen. Ik ga die match niet anders voorbereiden of mijn assistenten anders instrueren. Ik zal de ploegen analyseren zoals altijd en weet dat druk een deel van mijn job is", klinkt het bij Delferière in Het Laatste Nieuws.

Dat Hein Vanhaezebrouck zo zwaar tekeerging over zijn collega Boucaut zorgt ook niet voor problemen. "Ik heb geen vooroordeel over hem. Als ik hem in de gang zie of bij de aftrap, geven we een hand. Iedereen praat nu over Hein en de refs, maar het is toch eigenlijk aan de spelers om het verschil te maken op het veld." Toch heeft de scheidsrechter een mening over de situatie. "Kijk, wij investeren als ref veel tijd om onze job zo goed mogelijk te doen, na onze werkuren dan nog want we zijn geen voltijds prof. Soms nemen we onpopulaire of foute beslissingen. Maar dan mag er ook begrip zijn, net zoals wij als ref soms moeten begrijpen als een trainer, spelers of club reageren. Voor hen staan soms ook miljoenen op het spel."

TAGS  I  Sébastien Delferiére  I   AA Gent

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024