Club Brugge wint na kort schrikmoment met ruime cijfers van Waasland-Beveren

Zaterdag 12 september 2020 - 22:40   I   door Redactie

Club Brugge heeft eindelijk een eerste thuiszege te pakken. Na nederlagen tegen Sporting Charleroi en Beerschot ging Waasland-Beveren nu wel voor de bijl. Hans Vanaken maakte in de eerste helft twee beslissende doelpunten.

Philippe Clement voerde tegen zijn ex-club slechts 1 wijziging door in vergelijking met de vorige competitiewedstrijd tegen KRC Genk. Odilon Kossounou kwam in de ploeg voor Brandon Mechele. Bij Waasland-Beveren stond de getalenteerde Efford weer voorin.

In de eerste helft kwam Club op voorsprong na een lichte strafschopfout van Khammas op Dennis. Vanaken zette de penalty met een gelukje om. Waasland-Beveren kwam na een half uur wel tot grote razernij van het publiek weer op gelijke hoogte. Na een forse tackle van Vukotic op Mata zetten de bezoekers een counter op gang, Heymans trapte de bal fraai voorbij Mignolet: 1-1.

Okereke doet de boeken toe

Waasland-Beveren kon niet lang genieten van die gelijkmaker want Vanaken zette Club Brugge nog voor de rust weer op voorsprong. Meteen na de pauze klaarde David Okereke de klus helemaal met een derde doelpunt. Waasland-Beveren stribbelde nog wat tegen met pogingen van Wuytens en Koita, maar een aansluitingstreffer kwam er niet meer. De verguisde Krmencik zorgde in het slot ook nog voor de 4-1. Club heeft een eerste thuiszege te pakken en staat nu op 9 punten. Waasland-Beveren pakte geen enkel punt meer na de uitzege op speeldag 1 tegen KV Kortrijk.

Poll: Wie was voor u de man van de match?