Club Brugge wint stadsderby na fel besproken VAR-interventies

Zondag 27 september 2020 - 20:09   I   door Redactie

Club Brugge heeft zondagavond de Brugse derby gewonnen. Club speelde na rust even met vuur tegen stadsgenoot Cercle Brugge, maar won dankzij een rake kopbal van Simon Deli het pleit.

Club Brugge greep Cercle snel bij de keel en dat resulteerde in enkele kansen. Krmencik duwde de bal voor een leeg doel nog naast, maar niet veel later gaf de Tsjech wel een assist aan Diatta. Die trapte de bal keihard, met wat hulp van Didillon, tegen de touwen.

Even werd er gedacht aan buitenspel van assistgever Krmencik, maar de VAR besliste dat het doelpunt van Club geldig was. Een fel besproken VAR-interventie, dat zeker. In plaats van door te duwen dacht Club Brugge de match te kunnen controleren. Al bleek dat toch niet helemaal waar te zijn. In de eerste minuut na rust zorgde Musaba al voor de gelijkmaker.

Géén penalty voor Cercle

Club speelde met vuur en kreeg ook een strafschop tegen. Gelukkig voor blauw-zwart kwam de VAR tussen en kreeg Cercle geen elfmeter. Ook hier was er opnieuw veel te doen over de tussenkomst van de VAR.

De ploeg van Clement moest opnieuw een versnelling hoger schakelen en dat deed het ook. Op corner klom Deli hoger dan iedereen en zorgde de Ivoriaan voor de 2-1. Daar bleef het bij en zo is Club Brugge de ploeg van't stad.

Poll: Een verdiende overwinning voor Club Brugge?