Vincent Kompany haalt zwaar uit na Club-RSCA: “Dat is nooit een fout”

Vincent Kompany haalt zwaar uit na Club-RSCA: “Dat is nooit een fout”
Zondag 04 oktober 2020 - 18:30   I   door Redactie

RSC Anderlecht verloor zondag met 3-0 van Club Brugge. Paars-wit werd afgetroefd door zijn eeuwige rivaal, na onder meer een rode kaart voor Albert Sambi Lokonga. Al begrijpt RSCA-trainer Vincent Kompany niet waarom Sambi Lokonga rood kreeg.

“Op geen enkel, maar dan ook geen enkel moment is dat voor mij een overtreding. Sambi Lokonga gaat voor de bal en heeft de bal. Dat er contact is tussen beide spelers? Dan moeten we geen voetbal meer spelen, hé”, aldus Kompany bij de Franstalige collega’s van Eleven Sports.

“Een speler die een tackle inzet, moet zich toch niet inhouden? Er was langs beide kanten intensiteit, kijk maar naar die tackle op Hendrik (Van Crombrugge, nvdr.) en de tackle van Nmecha. Die vond ik steviger dan de tackle van Sambi.”

"De speler van Club Brugge kon rechtstaan en verder lopen"

“Misschien heb ik te lang in het buitenland gespeeld, maar ik vond het een normaal duel tussen twee spelers. Bovendien: als de bal verder rolt en de speler van Club Brugge (Charles De Ketelaere, nvdr.) rechtstaat en verder loopt, dan zou er geen probleem geweest zijn”, besloot Kompany.

Poll: Vond jij het een overtreding van Sambi Lokonga?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024