Club Brugge wordt gesaboteerd en staat machteloos: "Dit is echt lachwekkend"

Club Brugge wordt gesaboteerd en staat machteloos:
Dinsdag 13 oktober 2020 - 13:00   I   door Redactie

Terug naar af voor Club Brugge. De Belgische landskampioen dacht dat het snel de eerste steen van zijn nieuwe stadion zou kunnen leggen, maar niets is minder waar. De Raad van State houdt de plannen van Club Brugge tegen.

"Dit is echt een lachwekkende soap", stelt hoofdredacteur Jacques Sys bij Sport/Voetbalmagazine. "Club Brugge heeft zijn plannen voor een nieuw stadion gepresenteerd in januari 2007. Dat is bijna veertien jaar geleden."

"De Raad van State vindt dat een nieuw stadion voor Cercle Brugge langs de Blankenbergse steenweg te veel ruimte zou innemen en nu wordt er weer naar een compromis gezocht en zou de site zodanig worden hertekend dat er minder ruimte wordt ingenomen. Maar ook daartegen is er dan weer beroep mogelijk. En dat zal dan weer een hele tijd duren."

"Zo blijf je bezig"

"Zo blijf je bezig in een land waarin iedereen het recht heeft om alles te vertragen. Maar dat is niet nieuw natuurlijk", merkt Sys fijntjes op. "In wezen kan Club beginnen bouwen op de Olympiasite en kan Cercle daar een tijdje spelen. Dat was tenminste de afspraak. Maar ik kan me moeilijk voorstellen dat de eerste steen wordt gelegd zonder dat Cercle weet waar zijn toekomst ligt."

Poll: Denk jij dat Club Brugge snel in een nieuw stadion zal spelen?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024