Zware kritiek op Club Brugge: "Dat moest wel afgestraft worden"

Zware kritiek op Club Brugge:
Woensdag 14 oktober 2020 - 15:00   I   door Redactie

Hans Vandeweghe, journalist van De Morgen, is bijzonder kritisch voor het stadiondossier in Brugge. De Raad van State legde een bom onder de nieuwe voetbaltempels van Club en Cercle. Daar schrikt Vandeweghe niet van.

"Als twee voetbalclubs het stadsbestuur zodanig onder druk zetten - mét druk op de politiek - en hun voetbaloppervlakte willen uitbreiden van 21 hectare naar 70 hectare, dan is dat gewoon slecht bestuur. Dat mag wel een keer afgestraft worden door de Raad van State", stelt Vandeweghe. "Ik weet niet welke richting ze uitgaan, maar ik heb altijd gezegd dat twee stadions bouwen in Brugge – een dorp met water rond – maatschappelijk onverantwoord is. Daar moeten we als journalisten op een normale manier naar durven kijken.”

“Jan Breydel mag best gerenoveerd worden of vernieuwd, desnoods op een andere locatie want het huidige stadion ligt in een woonwijk. Maar men moet niet blind meegaan in de wensen van Club en Cercle Brugge. Cercle heeft uiteindelijk louter overleefd door de goodwill van AS Monaco, die in België een soort wingewest vindt om jonge krachten hier gesubsidieerd op te leiden en dan door te verkopen. Club is de topclub in België en zou een nieuw stadion mogen krijgen, maar dan wel op een maatschappelijk verantwoorde manier", besluit Vandeweghe.

Poll: Terechte kritiek van Vandeweghe?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024