Hein Vanhaezebrouck haalt uit naar Wesley Sonck: "Ik kan daar niet bij"

Hein Vanhaezebrouck haalt uit naar Wesley Sonck:
Woensdag 21 oktober 2020 - 09:30   I   door Redactie

De hele discussies over de hands in Extra Time hebben Hein Vanhaezebrouck flink op de zenuwen gewerkt. Hij vindt dat Mats Rits volgens de regels wel degelijk hands beging en de penalty van Standard tegen Club Brugge dus terecht was.

"Het enig juiste antwoord was het volgende. De bal belandde tegen de zijkant van het lichaam van Rits en dan tegen zijn armen, die op dat moment zijn lichaam breder maakten. De voorzet kwam vanaf de zijkant en niet frontaal, dus die opgetrokken armen voor zijn lichaam dienden allerminst als bescherming. De enige correcte beslissing: strafschop", aldus Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

"Dat Clement en zijn spelers dat niet weten – en er onterecht van uitgaan dat het sowieso geen penalty kan zijn als de bal eerst het lichaam raakt en dan de hand –, is erg. Maar dat journalisten en analisten dat niet weten, is even erg. In Extra time toonden Filip Joos en Gert Verheyen aan de hand van beelden overduidelijk hoe het zit. Maar dat daarover dan nóg gediscussieerd wordt, en dat nochtans gewaardeerde analisten als Wesley Sonck en Arnar Vidarsson dat niet verstaan of willen verstaan, en nog vasthouden aan termen die totaal achterhaald zijn – zoals ‘aangeschoten’ of ‘bewust’ –, daar kan ik niet bij."

Poll: Heeft HVH gelijk?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024