'Plots erg verrassende oplossing voor stadiondossier van Club Brugge'

'Plots erg verrassende oplossing voor stadiondossier van Club Brugge'
Dinsdag 27 oktober 2020 - 12:30   I   door Redactie

Club Brugge wil al járen een nieuw stadion bouwen. Blauw-zwart wil een nieuwe voetbaltempel op de site van Jan Breydel, maar het probleem is dat buur Cercle Brugge voorlopig niet kan uitwijken naar een andere locatie.

Bij Groen ziet men dan ook slechts één oplossing voor het moeilijke stadiondossier: Club Brugge en Cercle Brugge samen laten spelen in een nieuw stadion op de site van Jan Breydel. 

Blankenbergste Steenweg onzeker

"Het Kanaaleiland is niet groot genoeg en ook de Blankenbergse Steenweg is onzeker", zegt Groen-fractieleider Raf Reuse bij Focus-WTV. "Het is trouwens niet alleen juridisch onhaalbaar, maar ook politiek onwenselijk om daar een stadion te bouwen."

"De Blankenbergse Steenweg omvat vruchtbare poldergronden die moeten ingezet worden voor duurzame en lokale landbouw. We moeten de open ruimte in Brugge maximaal vrijwaren, ook daar."

Verhuurt Club stadion aan Cercle?

Reuse wil een goede toekomst voor Club en Cercle, zo benadrukt hij. “We willen dat onze beide voetbalploegen een duurzame toekomst hebben in Sint-Andries."

"Club zou effectief haar stadionplannen kunnen realiseren, maar in ons voorstel verhuurt Club de nieuwe voetbaltempel aan buur Cercle met de Stad als tussenpersoon. Zo komt er een gemeenschappelijk stadion voor de beide Brugse voetbalteams."

Poll: Denk jij dat het nieuwe stadion van Club Brugge er snel zal komen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024