Club Brugge wordt keihard aangepakt: “Ze kennen er niets van”

Club Brugge wordt keihard aangepakt: “Ze kennen er niets van”
Dinsdag 27 oktober 2020 - 20:00   I   door Redactie

Heel Club Brugge maakte zich tijdens de voorbije speeldagen enorm kwaad op de arbitrage. Afgelopen weekend kreeg Alexandre Boucaut veel kritiek, een week eerder was er nog fel besproken handsbal van Mats Rits. Bij blauw-zwart zijn ze van mening dat ze telkens werden benadeeld door de arbiter.

Nu wordt Club Brugge op zijn beurt keihard aangepakt door scheidsrechtersbaas Stephanie Forde. "De regels rond handspel zijn zeer technisch", vertelt Forde bij Sporza. Volgens Forde kennen ze bij Club Brugge de exacte regels niet. "Ik denk dat het een noodzaak is dat iedereen eerst eens het reglementenboekje leest. Als je de uitgeschreven tekst kent, dan wordt alles meer verstaanbaar, ook de nuances en uitzonderingen."

"Als je een anonieme enquête zou doen bij spelers en stafleden en vraagt of ze ooit het reglement al hebben gelezen, dan denk ik dat je zou schrikken van de resultaten. Wat wij in het begin van het seizoen uitleggen, dat zijn meestal de aanpassingen, maar als je de basis nog niet kent, dan wordt het heel moeilijk om de regels te begrijpen. De laatste jaren zijn er maar een beperkt aantal aanpassingen geweest.”

Poll: Vind jij de kritiek van de scheidsrechtersbaas terecht?

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024