Erika Vlieghe wil dat Pro League ingrijpt: "Risico's zijn te groot"

Erika Vlieghe wil dat Pro League ingrijpt:
Vrijdag 30 oktober 2020 - 09:00   I   door Redactie

Eupen wilde graag de wedstrijd tegen Racing Genk uitstellen omdat er veertien coronabesmettingen bij de club zijn. Daar zitten vijf spelers bij, maar volgens de protocollen van de Pro League kan je pas een wedstrijd laten uitstellen vanaf zeven besmette spelers.

Eupen vindt de wedstrijd tegen Genk te risicovol, omdat er 14 mensen bij de club besmet zijn met het coronavirus. Onder meer de coach en vijf spelers. Eupen stelt dat dit ook voor tegenstander Genk risico's inhoudt.

Viroloog Erika Vlieghe geeft Eupen gelijk. "Eigenlijk moeten niet alleen de positieve spelers in afzondering. Ook alle hoog-risicocontacten moeten in quarantaine. Volgens is dat dus de hele ploeg. Enkel spelers die niet met besmette personen in contact kwamen, mogen het veld op vanavond. Gebeurt dat niet, dan lopen de spelers van Genk risico op besmetting", aldus Vlieghe in Het Nieuwsblad.

Voet bij stuk

De Pro League wil hier echter niet van weten. "Het protocol is goedgekeurd door alle clubs en door de regering", zegt woordvoerder Stijn van Bever. "De hoog-risicocontacten die in de maatschappij tellen, vallen volgens ons protocol weg in het profvoetbal omdat er zo frequent getest wordt."

Poll: Vind jij dat Eupen-Genk gewoon moet uitgesteld worden?

TAGS  I  Eupen  I  KRC Genk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024