Gouden kans voor Club Brugge: 'Lazio mogelijk uitgesloten in Champions League'

Gouden kans voor Club Brugge: 'Lazio mogelijk uitgesloten in Champions League'
Dinsdag 10 november 2020 - 11:00   I   door Redactie

Lazio zit in vieze papieren. De topclub uit Rome zou gesjoemeld hebben met coronatesten. Iets wat tot degradatie uit de Serie A en een uitsluiting in de Champions League kan leiden.

La Gazzetta dello Sport meldt dat Lazio recent negatieve testen zou hebben gekocht bij lab in Avellino. Dat deed Lazio om sterspelers als Ciro Immobile en Lucas Leiva, na de wedstrijd tegen Club Brugge, toch speelgerechtigd te krijgen voor het competitieduel tegen Torino.

Hoewel de spelers in kwestie nadien opnieuw positief testten bij UEFA en niet mochten aantreden tegen Zenit, speelden ze tussendoor dus wel een competitiewedstrijd. Iets wat onmogelijk is volgens de experten en dus werd de overheid ingelicht over de vreemde situatie. Er is nu een gerechtelijk onderzoek gestart.

Uitgelezen kans voor Club Brugge?

Zondag is de politie binnengevallen bij Lazio en in het testlab in Avellino. Als bewezen wordt dat Lazio heeft gesjoemeld met de testen, komt de club diep in de problemen. Degradatie naar de Serie B is een optie, terwijl ook een uitsluiting in de Champions League dreigt. Als het zover komt, krijgt Club Brugge alleszins een uitgelezen mogelijkheid om door te stoten naar de 1/8ste finales.

Poll: Vind jij dat Lazio moet worden uitgesloten in de Champions League als blijkt dat ze hebben gesjoemeld?

TAGS  I  Lazio  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024