Belgische topclub opent jacht op Club Brugge: 'Nieuw trainingscomplex én stadion'

Belgische topclub opent jacht op Club Brugge: 'Nieuw trainingscomplex én stadion'
Dinsdag 17 november 2020 - 09:30   I   door Redactie

Club Brugge wil al járen starten met de bouw van een nieuw stadion, maar iedere keer opnieuw duiken er nieuwe problemen op. Ondertussen zitten ook de andere Belgische topclubs niet stil.

Zo maakt ook KRC Genk nu werk van zijn stadiondossier. Genk draaide tussen juli 2019 en juni 2020 een recordomzet van liefst 127 miljoen euro en boekte een nettowinst van 29,1 miljoen. Waanzinnige bedragen, die men in de Luminus Arena gaat aanspreken om een nieuw trainingscomplex en een nieuw stadion te bouwen.

"Genk plant de komende jaren een aantal nieuwe investeringen", zo weet Het Laatste Nieuws. "Zo moet er tegen 2023 een gloednieuw trainingscomplex staan tegenover de Luminus Arena. En de club bereidt zich ook verder voor om op middellange termijn in een nieuw of vernieuwd stadion te voetballen."

Wedijveren met Club Brugge

Zo opent KRC Genk alvast de jacht op Club Brugge. Dat staat nu al enkele jaren aan de top van het Belgische voetbal en zette dankzij de bouw van een nieuw trainingscomplex een gigantische stap vooruit in zijn ontwikkeling. Met ook een nieuw of vernieuwd stadion zou Genk nog meer kunnen wedijveren met Club Brugge.

Poll: Denk jij dat KRC Genk de grootste club van België gaat worden?

TAGS  I  KRC Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024