Verrassend: Martinez grijpt zéér drastisch in bij Rode Duivels

Verrassend: Martinez grijpt zéér drastisch in bij Rode Duivels
Vrijdag 20 november 2020 - 09:30   I   door Redactie

De Rode Duivels versloegen zowel Engeland als Denemarken, maar deden dat met minder dominant voetbal dan we van hen gewend zijn. Dat blijkt nu een bewuste keuze te zijn.

Bondscoach Roberto Martinez heeft namelijk het geweer van schouder veranderd, zo blijkt nu. "Martínez beseft zeer goed hoe groot de portie geluk wel was, die avond in Rostov, tegen Japan op het WK. Er was een plofbal van Jan Vertonghen nodig om een erbarmelijk eerste uur uit te vegen", schrijft Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws.

Frankrijk

"Erbarmelijk in de betekenis van: geen controle over wat in beide doelgebieden gebeurde - met een 0-2-tussenstand als gevolg. Het fenomeen herhaalde zich later tegen Frankrijk, met name het gebrek aan offensieve efficiëntie. Martinez trok lessen. Willen sterven met je principes is voor de dommeriken. Sindsdien zijn de Rode Duivels anders geworden. Minder poëtisch als het moet. Meer zakelijk. Killer.

"De bewijzen zijn legio. Rusland-België in november 2019 (1-4). Rusland stormt twintig minuten als bezeten. Pief, poef, paf - aan de overzijde maakt Eden Hazard ze koud af. Denemarken-België in oktober van dit jaar (0-2). De Denen jagen verwoed op de gelijkmaker. Op een schaarse Belgische aanval na de rust dienen Lukaku en Mertens de uppercut toe."

The Killers

"België-Engeland vorige zondag (2-0). De Rode Duivels scoren vroeg, waarna Martínez de opdracht geeft om de bal aan de Engelsen te laten. Bij het eindsignaal hangt hun tong op de grond - zij hebben niet één grote kans kunnen creëren. Ziedaar 'The Killers'."

Poll: Terecht dat de bondscoach heeft ingegrepen?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024