Straf: ‘Dit is de reden waarom VRT AA Gent en niét Antwerp uitzond’

Straf: ‘Dit is de reden waarom VRT AA Gent en niét Antwerp uitzond’
Vrijdag 27 november 2020 - 21:00   I   door Redactie

Royal Antwerp FC zette donderdagavond een grote stap richting Europese overwintering. Bij de VRT was het duel van The Great Old echter niet te zien. En daar was een opmerkelijke reden voor.

Journalist François Colin weet dat Gent-manager Michel Louwagie er bij de VRT voor ijverde om het duel van AA Gent te verkiezen boven dat van Antwerp. "Sportief en journalistiek was er geen enkele reden om niet voor LASK-Antwerp te kiezen. Het was niet alleen de mooiste affiche van de avond wat de Belgische clubs betrof, maar ook de belangrijkste van heel deze groepsfase", aldus Colin bij De Witte Duivel.

"Wat bezielde de VRT, toch nog altijd dé voetbalzender met veruit de beste commentatoren, dan om AA Gent aan te bieden? Een paar telefoontjes maakten het snel duidelijk: het gebulder van Michel Louwagie. Hij had zijn beklag gemaakt omdat de Buffalo’s nog niet rechtstreeks aan bod waren gekomen in deze campagne", benadrukt Colin.

"Louwagie kreeg zijn zin"

"Louwagie vroeg zichzelf niet af hoe dit kwam en kreeg zijn zin. Met als gevolg dat zijn club opnieuw reputatieschade opliep en de meeste Vlamingen verplicht waren te kijken naar een duel dat niets voorstelde. Gelukkig maakte Standard de avond nadien nog enigszins goed."

Poll: Had de VRT het duel van Antwerp moeten uitzenden?

TAGS  I  AA Gent  I  Antwerp

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024