Match van PSG gestaakt na vermeend racisme van scheidsrechter

Match van PSG gestaakt na vermeend racisme van scheidsrechter
Dinsdag 08 december 2020 - 21:50   I   door Redactie

Ongeziene taferelen in de Champions League. Het groepsduel tussen Paris Saint-Germain en Basaksehir is dinsdagavond na veertien minuten gestaakt. Er ontstond tumult aan de zijlijn nadat de vierde ref Pierre Webo, assistent bij Basaksehir, racistisch zou bejegend hebben.

Sebastien Colțescu, de vierde official, zou Webo hebben aangewezen met het woord 'negru' toen de assistent naar de tribune moest worden gestuurd. Dat woord betekent in het Roemeens 'zwart'.

Daarop ontstond flink wat tumult aan de zijlijn. Bij Basaksehir menen ze gehoord te hebben dat Webo 'negro' werd genoemd, wat dan weer een heel andere en racistische betekenis heeft.

Rood voor Ba

Basaksehir-bankzitter Demba Ba pakte in het tumult nog rood en uiteindelijk besliste de volledige ploeg van Basaksehir om naar binnen te gaan. Ook de spelers van PSG gingen naar binnen en de wedstrijd werd gestaakt.

Na een onderbreking van meer dan dertig minuten wilden de spelers van PSG de wedstrijd wel hervatten, maar bij Basaksehir weigerden ze nog te spelen. Rond de klok van tien werd de match dan ook definitief gestaakt. Deze match krijgt hoe dan ook nog een staartje.

TAGS  I  PSG  I  Basaksehir

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024