Clement reageert na pijnlijke exit van Club Brugge in Champions League

Clement reageert na pijnlijke exit van Club Brugge in Champions League
Dinsdag 08 december 2020 - 22:30   I   door Redactie

De lat heeft Club Brugge dinsdagavond van een plaats bij de laatste zestien in de Champions League gehouden. Trainer Philippe Clement is ontgoocheld door de pijnlijke exit in het kampioenenbal, maar tegelijkertijd is de trainer van Club trots op zijn jongens.

"Dit is de grootste ontgoocheling uit mijn sportieve carrière. Anderzijds kan ik niet trotser zijn als coach", tekende Sporza op uit de mond van Clement. "De manier waarop mijn spelers het nog hebben rechtgezet na de rode kaart: ze zijn blijven strijden, positief gebleven en geloofden erin tot de laatste seconde. Daar kan je alleen maar trots op zijn."

"Het is ongelofelijk dat we op 2 centimeter van een heroïsche prestatie eindigen", ging Clement verder. "Je voelde veel teleurstelling bij de spelers na de rode kaart. Dan is het mijn job om het geloof er weer in te brengen. Ik heb gezegd dat ze moesten blijven gaan, want dat is waar deze club voor staat. En dat hebben ze ook getoond."

"We moeten deze weg verder afleggen"

Volgens Clement was zijn ploeg voor rust net iets te braaf. "We hebben inderdaad te weinig lef en te veel respect getoond in de eerste helft. Dat zijn lessen voor de toekomst. De spelers moeten veel energie halen uit hun prestatie. Ze kunnen het goede tegenstanders heel moeilijk maken, zelfs met een man minder."

"Het enige wat we nu kunnen doen, is hard werken. We hebben het hoogste aantal punten gepakt in de clubgeschiedenis. We moeten deze weg verder afleggen. Rome is niet op één dag gebouwd, maar we hebben het op één centimeter na afgebroken", besloot de coach van blauw-zwart.

Poll: Denk jij dat Club Brugge het volgend seizoen nog beter zal doen in de Champions League?

TAGS  I  Lazio  I  Club Brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024